Podrška povrtarskoj proizvodnji

16/05/2022
Podrška povrtarskoj proizvodnji

Poljoprivredni proizvođači sa područja Zete, kroz mjeru „Podrška povrtarskoj proizvodnji“ Programa podsticajnih mjera za razvoj poljoprivrede na teritoriji Opštine u okviru Glavnog grada - Golubovci mogu da ostvare pravo na refundaciju sredstava utrošenih za kupovinu mreža za zasjenu povrća i agrotekstila.



Pravo na podršku imaju poljoprivredna gazdinstva koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar primarnih proizvođača hrane biljnog porijekla Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.



Prihvatljiva je podrška za nabavku mreža (do 50% zasjene), koje se postavljaju na odgovarajućoj konstrukciji na zasadima povrća kao i agrotekstila (agrila) minimalne gramaže 23 g/m2 .



Prihvatljiva površina za proizvodne zasade je:



- od 1.000 do 3.000m2, na otvorenom polju, odnosno,



- od 400 do 1.000m2 u zaštićenom prostoru, povrtarskih kultura.



Visina podrške je do 70% od ukupno prihvatljivih troškova. Gazdinstva koja su u tekućoj godini realizovala investiiju na većoj površini od prihvatljive, mogu ostvariti podršku u iznosu do najviše 20% prihvatljivih troškova.



Zahtjevi se podnose do 01.septembra tekuće godine poštom ili ličnim dostavljanjem u arhivu Opštine u okviru Glavnog grada - Golubovci, sa naznakom: „Podrška povrtarskoj proizvodnji“.



Dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona: 020/873-294 ili u kancelariji Odjeljenja za ruralni razvoj Opštine.