Završena izgradnja dječijeg igrališta u Botunu

04/07/2022
Završena izgradnja dječijeg igrališta u Botunu

U Opštini u okviru Glavnog grada Golubovci završena je izgradnja još jednog dječijeg igrališta, u naselju Botun, koje obuhvata površinu od 670 m².



Proteklih par sedmica, intenzivno se radilo na uređenju i uljepšavanju prostora za najmlađe mještane Botuna, a opština Golubovci je, u skladu sa zakonskom procedurom, za izvođača radova odabrala firmu D.O.O. „Đurići“ iz Nikšića.



Osim toga, učešće u jednom dijelu radova na izgradnji igrališta uzela je i Agencija za stanovanje d.o.o., Zelenilo d.o.o. i Komunalne usluge d.o.o. Podgorica.



U sastavu novoizgrađenog igrališta postavljeni su razni rekviziti za igru, na bezbijednoj gumenoj podlozi od tartana, a u sastavu istog nalazi se  tobogan sa kulom, ljuljaška sa dva sjedišta, klackalica, dvije njihalice na opruzi, a osim navedenog, u okviru igrališta je postavljen i sto za stoni tenis.



Vrijednost ovog projekta je oko 27.300.00 eura, a u planu je, da se i u  narednom periodu nastavi sa aktivnostima uređenja životnog prostora.



Ova površina oplemenjena je četinarskim i zimzelenim drvećem, postavljena je ograda,  kao i parkovski mobilijar, kako bi ovaj prostor, u potpunosti bio funkcionalan i pristupačan za sve posjetioce.



Nastojimo da u svakom dijelu naše opštine bude po jedno dječije igralište, a cilj nam je da kroz ove vrste aktivnosti, omogućimo najmlađima da imaju svoj kutak za druženje, igru i zabavu.