Upozorenje na moguće ekstremne meteorološke pojave

08/09/2022
Upozorenje na moguće ekstremne meteorološke pojave

Na osnovu saopštenja  OKC-a, obavještavamo građane da se u petak 09.09.2022.godine, u četvrtak na petak i u petak, u  južnim-primorskim oblastima i u pravcu centralnih predjela očekuju intenzivnije padavine i obilnija količina kiše.



 



Takođe, potencijalno su moguće olujno-vremenske nepogode ( olujni oblaci sa jakom kišom, kratkotrajno jakim olujnim udarima vjetra i grmljavinski procesi sa pojavom grada) i sa visokim rizikom od grmljavina-udara groma.



 



Kao posljedica očekivane meteorološke situacije, potencijalno moguća je obilna količina vode i određeni problem sa obilnom količinom vode i flash flood efekti, u urbanim sredinama, na bujičnim tokovima i duž puteva koji presjecaju planinske kosine.



 



Na mjestima gdje su vršeni ili su u toku ozbiljni građevinski zahvati i na mjestima gdje je narušena prirodna povezanost tla, moguća su fragmentirana klizišta- bujični nanos materijala.



 



Ova meteorološka situacija može ozbiljno da ometa svakodnevne redovne rutinske aktivnosti, posebno u oblasti saobraćaja.