Mihailo Asanović predsjednik Opštine Zeta

16/12/2022
Mihailo Asanović predsjednik Opštine Zeta

Na održanoj II sjednici novog saziva Skupštine Opštine Zeta izabran je predsjednik samostalne Opštine Zeta, dipl.ekonomista, Mihailo Asanović.U nastavku teksta pročitajte njegovo obraćanje koje prenosimo u cjelosti 👇:"Svečano se obavezujem da ću dužnost predsjednika Opštine obavljati u skladu sa Ustavom, zakonom i statutom Opštine čestito pošteno i odgovorno tako mi Bog pomogao.

U nastupajućem periodu čeka nas mnogo posla, donošenje mnogobrojnih akata, statut, formiranja komisija, razgraničenja sa susjednim opštinama, na šta ćemo staviti poseban fokus, kako bi lakše funkcionisali i bili održivi. Boriti ćemo se protiv izgradnje kolektora u Gornoj Zeti, koji bi narušio život stanovništva u tom dijelu Zete, koji je već dovoljno narušen sa bazenom crvenog mulja i separacijama koje se nalaze na tom prostoru. Odnos Glavnog grada prema Zeti se nastavlja i u ovoj godini kao i u prethodnim i najblaža riječ koju ću upotrijebiti je „maćehinski odnos“ jer od 107 miliona planiranih da se utroše u Glavnom gradu, Zeti je za pola godine predviđeno 650 hiljada i završetak jednog projekta koji je trebao da bude gotov prije par godina. Zeta predstavlja 10% stanovništva Glavnog grada, a od budžeta za pola godine ne dobija ni 1% što je glavni razlog našeg dugogodišnjeg vapaja za samostalnom opštinom.

Napravili smo most saradnje sa našim prirodnim partnerima iz nekad opozicionih klupa i zajedno sa njima podijelili odgovornost u ovom veoma bitnom trenutku za svakog građanina Zete, a ujedno i naše zajednice. Pronašli smo se u želji da napravimo bolju budućnost i bolji život za sve građane Zete bez izuzetka, da nova radna mjesta koja budemo otvarali budu za sve građane, a ne samo za one podobne vlasti, da jednostavno nemamo više građana prvog i drugog reda, nema više autsajdera i nećemo uskraćivati nikome prostor bez obzira na partijsku, nacionalnu ili neku drugu pripadnost.

Na nama je da dovedemo investitore i otvaramo nova radna mjesta na našoj teritoriji i to će biti mjera našeg uspjeha i osnov prosperiteta i opstanka našeg stanovništva. Od opozicije očekujem da bude kritički nastrojena, ali ujedno i konstruktivna i što je bolja opozicija bolja je i sama izvršna vlast. Ono što vam mogu obećati je da ova nova vlast koju ja predvodim nikad neće biti dio afera poput afere „Koverta“, niti ćemo biti poslušnik bilo kakvog Vukovića, Veljovića i ostalih. 

Na kraju želim da se zahvalim svim građinama Zete na uspješno obavljenom mirnom i demokratskom procesu izbora, a posebno građanima koji su glasali nas koji smo do 23. oktobra bili opozicija i prepoznali da su u Zeti nužne promjene, a posebno naši članovi koji su godinama trpjeli zbog svog opozicionog djelovanja u svim životnim sferama. 

Zahvaljujem se i svim odbornicima koji su podržali moj izbor u želji da zajedno radimo na prosperitetu naše Zete i napretku ovog prostora.