Predsjednik Opštine Zeta održao radni sastanak sa direktorom Zavoda za HMP Crne Gore i njegovim saradnicima

27/01/2023
Predsjednik Opštine Zeta održao radni sastanak sa direktorom Zavoda za HMP Crne Gore i njegovim saradnicima

Predsjednik Opštine Zeta, g-din Mihailo Asanović ugostio je danas u svom kabinetu, direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, Prim. Mr Sci. dr med. g-dina Vuka Nikovića i rukovodioca Službe za pravne, kadrovske i opšte poslove Zavoda, dipl.pravnika, g-dina Mladena Milovića.



Na sastanku su razgovarali o radu podstanice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Podgorica u Golubovcima i stvaranju unaprjeđenja uslova za rad, u cilju poboljšanja kvaliteta i efikasnosti pružanja zdravstvenih usluga, što je svakako jedan od prioriteta, kada je u pitanju ova oblast.



Sticanjem samostalnosti Opštine Zeta, stekle su se obaveze otvaranja zasebne jedinice Hitne pomoći u Zeti, a koja nije prepoznata Zakonom o hitnoj medicinskoj pomoći. 



Shodno tome, na sastanku je dogovoreno da lokalna samouprava pokrene proceduru, u skladu sa Zakonom o hitnoj medicinskoj pomoći, što će uvrstiti Zetu u opštine, u kojima je organizovana jedinica Hitne medicinske pomoći, što je jedan od preduslova da dođe do izmjena Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, i u saradnji sa Ministarstvom zdravlja uspostavi rad nove jedinice Hitne medicinske pomoći.



Osim toga, razgovarali su o adaptaciji prostorija za Hitnu medicinsku pomoć, vodeći računa da u potpunosti budu prilagođene i stavljene u funkciju svim stanovnicima Zete.