Predsjednik Opštine Zeta održao radni sastanak sa ministrom javne uprave Crne Gore i njegovim saradnicima

31/01/2023
Predsjednik Opštine Zeta održao radni sastanak sa ministrom javne uprave Crne Gore i njegovim saradnicima

Predsjednik Opštine Zeta, Mihailo Asanović održao je danas prvi radni sastanak sa ministrom javne uprave mr Marashem Dukajem i njegovim saradnicima.



Tokom sastanka razgovarali su o mnogobrojnim temama koje se tiču budućeg funkcionisanja novoformirane Opštine Zeta, sa fokusom na reformu javne uprave, planovima i projektima opštine, finansiranju, kao i stvaranju uslova za unaprjeđenje rada lokalne samouprave.



Predsjednik opštine Asanović  je  predstavio aktivnosti i izazove, koji su pred novom opštinom, u cilju formiranja službi i organizovanja rada opštine.  On je kazao da se sprovode kontinuirane aktivnosti na unapređenju servisa za građane, ali i stimulisanju ambijenta za privredu, u želji da se stvore uslovi za bolji život svih stanovnika Zete.



Asanović je tom prilikom istakao da će Opština Zeta učestvovati u svim aktivnostima koje će pospješiti i ubrzati proces modernizacije i reforme javne uprave.



„Ministarstvo javne uprave radi na produbljivanju saradnje i rješavanju problema koje opterećuju rad lokalnih samouprava i preduzima aktivnosti u cilju poboljšanja funkcionisanja i održivosti jedinica lokalne samouprave, kako bi se obezbijedilo efikasno pružanje usluga građanima“, istakao je Dukaj.



On je naglasio da su za novoformiranu Opštinu Zeta vrata Ministarstva javne uprave uvijek biti otvorena u pogledu uspostavljanja uprave okrenute ka građaninu.



Takođe je napomenuo da je Ministarstvo javne uprave potpuno posvećeno procesu decentralizacije i osnaživanju sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori i upoznao prisutne sa zakonskim rješenjima, koja se tiču reforme uprave i na koji način će ona uticati na rad lokalnih samouprava.



 Pored ministra Dukaja, sastanku su prisustvovali državni sekretar Dragiša Janjušević, v.d. generalnog direktora Direktorata za efikasnu implementaciju dobre javne uprave Husein Nurković i šefica kabineta Milica Pajović



 U ime Opštine Zeta, pored predsjednika, sastanku su prisustvovali v.d.sekretarka Sekretarijata za lokalnu upravu Slađana Anđušić i rukovoditeljka odjeljenja Sektora za finansije Vesna Maraš.