Asanović i Krstović obišli vaspitno-obrazovne ustanove u Zeti

20/02/2023
Asanović i Krstović obišli vaspitno-obrazovne ustanove u Zeti

Predsjednik Opštine Zeta, Mihailo Asanović i Predsjednik Skupštine opštine, Luka Krstović, posjetili su danas Srednju mješovitu školu u Golubovcima i dvije vaspitno-obrazovne ustanove, OŠ“Milan Vukotić“ u Golubovcima i OŠ“Niko Maraš“ u Bijelom Polju.



Prilikom održanih radnih sastanaka sa  direktorima škola, razgovarali su o brojnim temama, koje se tiču budućeg funkcionisanja škola i daljeg nesmetanog odvijanja vaspitno-obrazovnog procesa na teritoriji Zete.



Cilj ovih posjeta je, da zajedničkim djelovanjem se poboljšaju uslovi u objektima vaspitno-obrazovnih ustanova, i osim finansijskih  sredstava, koje će Opština Zeta opredijeliti istima kao pomoć, uprava opštine će se, i u narednom periodu zauzeti za podršku i pomoć pri realizaciji inovativnih ideja i zahtjeva, koji su izloženi tokom današnjih sastanaka.



Takođe, predsjednik Opštine Asanović i predsjednik Skupštine Krstović, istakli su da će, kroz konkurse IPA fondova, nastojati da, u predstojećem periodu, ukoliko bude mogućnosti, obezbijede sredstva  koja bi mogla trajno riješiti probleme pojedinih  zetskih škola.



Tokom sjutrašnjeg dana, nastaviće obilazak osnovnih škola koje se nalaze na području naše opštine, kao i  radnu posjetu JU“Centar za pružanje usluga iz oblasti socijalne i dječije zaštite“  prilikom koje će se detaljno upoznati sa radom ustanova i njihovim aktivnostima za naredni period.