U ZETI OBILJEŽEN DAN RUŽIČASTIH MAJICA

23/02/2023
U ZETI OBILJEŽEN DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Opština Zeta je, u saradnji sa NVO ”Osvit“ i OŠ “Milan Vukotić“ iz Golubovaca, organizovala simboličnu akciju puštanja roze balona povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, na trgu u Anovima.



Predsjednik Opštine Zeta, Mihailo Asanović obratio se prisutnima i zahvalio učesnicima na doprinosu, stavljajući akcenat na ulogu roditelja u borbi protiv vršnjačkog nasilja. 



Takođe, uputio je apel svim roditeljima,  da utiču na svoju djecu i razgovaraju otvoreno na ovu temu, i istakao da je opština Zeta otvorena za svaki vid saradnje i spremna za pomoć kada je ovaj problem u pitanju.



Akciji se pridružio i poznati zetski karatista i sekretar Karate saveza Crne Gore, Veljko Brnović i govorio o stanju među djecom i omladinom, preventivnim mjerama u borbi protiv vršnjačkog nasilja, i da je bavljenje sportom pravac kojim treba da idu djeca i omladina.

Predstavnica NVO “Osvit“, Evgenija Novaković, kazala je da kroz organizovanje ovih akcija, šaljemo djeci poruku da smo tu za njih i da će uvijek imati podršku i pomoć, a da je krajnji cilj obezbijediti sigurnu i srećnu budućnost djeci Crne Gore.



Na ovom događaju su još govorili i Jelena Jukić, psiholog OŠ„Milan Vukotić“ i predstavnica školskog parlamenta, Anastasija Vuković.



Ukazali su koliko je važno na vrijeme prepoznati prve znake nasilja, na koji način možemo uticati na svijest kod djece i omladine onog uzrasta, kod kojih je ovaj problem najzastupljeniji, koji su mehanizmi u borbi protiv istog, i kako se suočiti sa ovim problemom.