Prezentacija Petog Ipard javnog poziva za mjeru 1 - Investicije u fizički kapital poljoprivrednih gazdinstava

28/04/2023
Prezentacija Petog Ipard javnog poziva za mjeru 1 - Investicije u fizički kapital poljoprivrednih gazdinstava

Obavještavamo javnost da će, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, u petak, 05.maja 2023.godine, u velikoj sali KIC-a “Zeta“, sa početkom u 10,00 časova, biti održana prezentacija Petog Ipard javnog poziva za mjeru 1 – INVESTICIJE U FIZIČKI KAPITAL POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA.



Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači sa područja Zete, biće u prilici da se tokom prezentacije detaljno upoznaju sa kriterijumima i uslovima koje moraju ispuniti kao potencijalni korisnici iste.



Kao jedan od preduslova za korišćenje ove mjere podrške, navodi se da su to pravna ili fizička lica, odnosno poljoprivredna gazdinstva koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, kao i preduzeće ili preduzetnik registrovan za djelatnost ribarstva u Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS).



Sektori poljoprivredne proizvodnje u koje će se investirati kroz navedenu mjeru podrške su: mljekarstvo, govedarstvo, ovčarstvo i kozarstvo, svinjarstvo, živinarstvo, voćarstvo, povrtarstvo,  ratarstvo, uzgoj gljiva i pečuraka, uzgoj aromatičnog i ljekovitog bilja, vinogradarstvo, maslinarstvo, pčelarstvo, ribarstvo i akvakultura. Takođe, podržava se nabavka namjenske opreme i mehanizacije, kao i podrška investicije čiji prihvatljivi troškovi iznose od 10.000 do 500.000€ (nije uključen PDV).

 

Detaljnije informacije možete dobiti pozivom na kontakt broj: 020/873-294 Sekretarijata za razvoj preduzetništva i poljoprivrede Opštine Zeta.