Održana XVII sjednica Skupštine Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci

30/03/2021
Održana XVII sjednica Skupštine Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci

Danas je održana XVII sjednica Skupštine Opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci u velikoj sali KIC-a “Zeta” – Golubovci, sa početkom u 11,00 časova.



 



Na sjednici Skupštine, raspravljalo se o tri tačke Dnevnog reda i to:



 



 




  1. Program rada Skupštine Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci za 2021. godinu,

  2. Informacija o finansiranju projekata nevladinih organizacija za 2020.godinu, sa predlogom Zaključka,

  3. Predlog Odluke o preuzimanju osnivačkih prava nad Javnom Ustanovom”Kulturno-informativni centar Zeta” od Glavnog grada Podgorica.



 



 



Prva tačka dnevnog reda, koja se odnosi na Program rada Skupštine Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci za 2021.godinu, u čijem sadržaju je, na inicijativu Predsjednice Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci, uvršten  Predlog Odluke o izradi studije o opravdanosti osnivanja Opštine Golubovci, bilo je najviše interesovanja od strane odbornika za učešće u raspravi.



Ova tačka dnevnog reda, usvojena je sa 21 glas za, 4 uzdržana i bez glasova protiv.



 



 



Druga tačka dnevnog reda koja se odnosi na Informaciju o finansiranju projekata nevladinih organizacija za 2020.godinu, sa predlogom Zaključka, usvojena je  sa 17 glasova za, 1 glas protiv i 7 uzdržanih, dok je treća tačka dnevnog reda, koja se odnosi na Predlog Odluke o preuzimanju osnivačkih prava nad Javnom Ustanovom”Kulturno-informativni centar Zeta” od Glavnog grada Podgorica, usvojena sa 17 glasova za i 8 uzdržanih.