Foto konkurs „Tvoj kutak prirode – biramo najljepše fotografije prirodnih turističkih potencijala Zete”

26/04/2021
Foto konkurs „Tvoj kutak prirode – biramo najljepše fotografije prirodnih turističkih potencijala Zete”

Opština u okviru Glavnog grada – Golubovci, raspisuje Foto konkurs „Tvoj kutak prirode – biramo najljepše fotografije prirodnih turističkih potencijala Zete”.



Cilj Konkursa je promocija prirodnih turističkih potencijala ovog kraja, sa akcentom na lokacije prirodnih ljepota koje do sada nijesu, ili su slabo bile poznate građanima i posjetiocima. Pravo učešća imaju stanovnici sa teritorije Opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci, koji će slanjem autorskih fotografija lokacija prirodnih ljepota, koje su po njihovom doživljaju turistički atraktivne, učestvovati u turističkoj promociji svoje opštine.



Priroda u Zeti uvijek je inspirativna, a mnoštvo uzbudljivih i romantičnih lokacija prirodnih ljepota koje Zeta posjeduje, s proljeća postaju još bajkovitije. Čak i u ovom neizvjesnom vremenu, one su uvijek dostupne našim građanima. Ovom prilikom vas pozivamo da, dok uživate u čarima i ljepotama prirode Zete, zabilježite te prelijepe momente svojim foto objektivom, učestvujete u Foto konkursu i date svoj doprinos turističkoj promociji svoje opštine.



Konkurs će trajati od 28. aprila do 24. maja. Fotografije slati na mail adresu: jasna.rasovic@podgorica.me , uz obavezno navođenje podataka učesnika konkursa (ime i prezime, mjesto stanovanja i kontakt telefon).



Fotografije treba da sadrže motive prirodnih ljepota lokacija na teritoriji Opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci, koje su potencijalno turistički atraktivne, usnimljene u bilo kom periodu tekuće godine.



Dostavljaju se isključivo autorske fotografije, bez obzira da li su snimljene mobilnim telefonom ili fotoaparatom,  a autor je lično odgovoran za prikazani motiv i eventualno, kršenje autorskih prava. Takođe, prilikom slanja, sve fotografije moraju biti sačuvane u JPEG ili PNG formatu, a u nazivu fajla naznačiti naziv lokacije, naselje i datum kada je fotografija zabilježena.



Nakon završetka Konkursa, sve fotografije koje budu odgovarale datoj temi i zadovoljavale uslove Konkursa, biće istovremeno objavljene na Facebook i Instagram profilu Opštine Golubovci i stavljene na glasanje pratilaca, koje će trajati 7 dana. Najljepše fotografije biće odabrane na osnovu najvećeg broja reakcija pratilaca na društvenim mrežama.



Jedan autor može poslati najvise 3 fotografije, a dobitnik na Konkursu može osvojiti samo jednu nagradu.



Nagrade za prve 3 najljepše fotografije po mišljenju pratilaca će biti novčane – u iznosu od 100 eura za prvo mjesto, za drugo i treće po 50 eura, dok će autori 10 najbolje rangiranih fotografija biti nagrađeni krstarenjem Skadarskim jezerom. Nagrađene fotografije će biti objavljene i na sajtu Opštine u okviru Glavnog grada-Golubovci.



Kontakt osoba: Jasna Mijović, Viša savjetnica III za turizam



Kontakt telefon:  067 708 897 ili 020 873 294