GLAVNI GRAD OBEZBIJEDIO SREDSTVA ZA KUPOVINU ŠKOLSKOG PRIBORA ZA SVE PRVAKE

26/08/2021
GLAVNI GRAD OBEZBIJEDIO SREDSTVA ZA KUPOVINU ŠKOLSKOG PRIBORA ZA SVE PRVAKE

Glavni grad Podgorica će mališanima koji će u školskoj 2021/2022. godini pohađati I razred osnovne škole dodijeliti jednokratnu novčanu pomoć za kupovinu školskog pribora u iznosu od po 35.00 eura. Radi se o 2.574 podgoričkih prvaka. 



Potrebno je da roditelji popune prijavni formular (formular sadrži informaciju o neophodnoj dokumentaciji) i dostave dokaz da je njihovo dijete upisano u I razred osnovne škole za školsku 2021./2022. godinu, kao i da je osoba koja se prijavljuje za sredstva roditelj/staratelj djeteta, te da na arhivu Glavnog grada dostave u zatvorenoj koverti (Trg nezavisnosti), sa naznakom Zahtjev za dodjelu novčanih sredstava za kupovinu školskog pribora za učenike I razreda osnovne škole.



Po prijemu i ocjeni dokumentacije roditelju/staratelju će novac biti uplaćen na dostavljeni žiro račun. Naglašavamo da su roditelji/staratelji u mogućnosti da ostvare ovo pravo u periodu od 25. avgusta do 25. septembra, kao i da će poseban šalter u arhivi Grada biti otvoren za ove namjene, kako bi se maksimalno ispoštovale epidemiloške mjere.  



Podsjećamo da je Glavni grad i u prethodnom periodu sprovodio akcije koje se odnose na početak školovanja podgoričkim mališana, pa smo u proteklih šest godina izdvojili više od 600.000 eura i na taj način je preko 12.000 prvaka dobilo besplatne udžbenike od Glavnog grada, a više od 2.000 mališana iz porodica slabijeg materijalnog stanja novčanu pomoć za nabavku školskog pribora.



Prijavni formular je dostupan na sljedećem linku: 



https://podgorica.me/storage/21649/6124ae07a7124_Formular.doc



​ PG BIRO