Poziv za nevladine organizacije za učešće na radionici „Utvrđivanje predloga prioriteta ReLOaD2 Konkursa“

10/01/2022
Poziv za nevladine organizacije za učešće na radionici „Utvrđivanje predloga prioriteta ReLOaD2 Konkursa“

Opština u okviru Glavnog grada - Golubovci, u saradnji sa Glavnim gradom Podgorica, Prijestonicom Cetinje i Opštinom Danilovgrad poziva NVO na radionicu pod nazivom „Utvrđivanje predloga prioriteta ReLOaD2 konkursa“, koja će se održati 21. januara u 09 sati, u zgradi Skupštine Glavnog grada.



Radionica se organizuje u cilju planiranja prioriteta Konkursa Regionalnog progama lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) koji će biti objavljen u okviru klastera „Središnji region“ za nevladine organizacije sa teritorije Podgorice, Cetinja, Danilovgrada i Golubovaca.  



Prvog dana radionice, predstavnici lokalnih samouprava i zainteresovanih nevladinih organizacija će, uz podršku predstavnika UNDP-a, identifikovati strateške prioritete razvoja Glavnog grada Podgorica, Prijestonice Cetinje, Opštine Danilovgrad i Opštine u okviru Glavnog grada Podgorica – Golubovci. 



Tokom zajedničkog rada i analize učesnici će definisati 3 – 5 prioritetnih oblasti i podoblasti koje je moguće podržati u okviru ReLOaD2 programa, a koje će postati dio prijedloga prioriteta Konkursa. Ovako definisani prijedlog prioriteta Konkursa biće dostavljen na dodatne konsultacije svim nevladinim organizacijama i ostalim zainteresovanim stranama sa teritorija ovih lokalnih samouprava, prije finalizacije i objave Konkursa.



 Za učešće na radionici se mogu prijaviti sve zainteresovane nevladine organizacije sa teritorije Podgorice, Cetinja, Danilovgrada i opštine u okviru Glavnog grada- Golubovci  do petka, 14. januara 2022. godine do 10:00 sati, na e-mail adresu tamara.cirgic@undp.org.



Podsjećamo, regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) zvanično je počeo sa realizacijom 1. januara 2021. godine, kao nastavak prethodne faze ReLOaD programa koja je uspješno završena u decembru 2020. godine. Program će biti realizovan u šest zemalja i teritorija Zapadnog Balkana tokom naredne četiri godine. ReLOaD2 finansira Evropska unija iz sredstava Multi-Country Civil Society Facility, uz kofinansiranje UNDP-a i lokalnih samouprava koje će biti obuhvaćene programom.