PODRŠKA UPRAVLJANJU OTPADOM U POLJOPRIVREDI

17/02/2022
PODRŠKA UPRAVLJANJU OTPADOM U POLJOPRIVREDI

Poljoprivredni proizvođači koji koriste sredstva za zaštitu bilja, dužni su da uredno vode evidenciju o upotrebi sredstava i da adekvatno skladište praznu ambalažu. Ova ambalaža je opasan otpad i potrebno je sa njom upravljati na poseban način.



U cilju adekvatnog upravljanja ovim otpadom i očuvanja životne sredine, Opština je sa preduzećem Hemosan d.o.o. zaključila ugovor o prihvatu opasnog otpada, koji će se preuzimati od poljoprivrednih proizvođača sa područja Zete.



Podrška se dodjeljuje u iznosu do 100% ukupnih troškova, shodno raspoloživim sredstvima za ovu namjenu.



Poljoprivredni proizvođači su dužni da adekvatno skladište otpad u odgovarajućim posudama i sakupljeni otpad donesu u privremena odlagališta i to: Poljoprivredna apoteka „Agrocentar“ – Mahala, Poljoprivredna apoteka „Agromag“ – Mataguži ili Reciklažno dvorište - Goričani.



Prilikom predaje otpada, službena lica u preduzećima koja su locirana kao privremena odlagališta ovog otpada će izvršiti prijem i obilježavanje otpada i ispuniti priznanicu kao dokaz o izvršenoj primopredaji.



Poljoprivrednici otpad mogu predavati najkasnije do 01. decembra ove godine.



Dodatne informacije se mogu dobiti i putem telefona: 020/873-294 ili u kancelariji Odjeljenja za ruralni razvoj Opštine.